Український генерал розповів, коли Російська Федерація може зважитися на повномасштабний наступ

Напруга у відносинах між Україною та Росією не вщухає, а навпаки може тільки посилиться, аж до повномасштабної війни. Однак у літній період Росія навряд чи зважиться нападати на Україну, якщо це і станеться, то найсприятливішим періодом буде початок осені. Такою думкою поділився ексглава штабу АТО, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко. Про це пише segodnya.

Військовослужбовець зазначив, що після відведення російських військ від українського кордону загроза вторгнення агресора нікуди не зникла. Однак йти в наступ на Україну в липні Кремль не наважиться, оскільки в цей період проходять масштабні військові навчання НАТО в Чорному морі із залученням великої кількості кораблів і авіації.

На думку Ігоря Романенка Росія може завдати удару у вересні, коли проводитиме військові навчання спільно з Білоруссю. Також він зазначив, що глава Кремля Володимир Путін зараз очікує результати переговорів президента України Володимира Зеленського з главами США і Німеччини. Після цього Путін може провести переговори з Зеленським, на основі яких прийме остаточне рішення щодо атаки України.

За оцінками генерала Російської Федерації знадобиться близько 1-2 тижнів для підготовки до повномасштабного наступу на Україну. РФ активно роздає паспорти жителям окупованих територій на Донбасі, тому почати атаку Кремль може зі сходу, прикрившись нібито захистом громадян Росії. Однак в той же час не можна виключати ймовірності, що удар буде завдано з боку Криму.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент України Володимир Зеленський феєрично відповів на брехню Володимира Путіна.

Також наш портал інформував, що анексія Криму була помилкою Володимира Путіна в кінцевому підсумку проведе до розвалу Росії.

Нагадаємо, що відомий політолог з РФ зробив прогноз щодо падіння режиму Путіна.