Синоптики прогнозують суттєве погіршення погодних умов в Україні.

Похолодання очікується вже найближчими днями, коли температура повітря в країні знизиться до +15 вночі і до +23 вдень. Відповідну заяву зробила заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, пише "ГолосUA".


Таким чином, погода має намір і далі дивувати, причому не тільки стрибками температури повітря, а й опадами. Зокрема, за словами метеоролога, істотних опадів 3 липня не буде хіба що на сході країни.

А от 4-5 липня переважно буде без опадів у західних областях. Однак варто готуватися до того, що вже 6-7 числа в Україну нагряне циклон, який спричинить за собою дощі в більшості областей. За таких погодних умов температура вночі триматиметься на рівні +15...+20 градусів, а вдень термометри показуватимуть +18 ... +23 градусів.


Незважаючи на таке похолодання у вихідні, спека не змусить себе довго чекати. Так, якщо вірити словам українського синоптика Володимира Деркача, в першій декаді липня дійсно гарної погоди не передбачається через велику ймовірність дощів. Проте вже друга декада місяця порадує українців більше.

Так, буде тепло, але не жарко. Крім того, в кінці місяця опади в Україну знову нагрянуть, а тому спеки не варто чекати і в останні десять днів липня.

Раніше "Hyser" писав про те, що на Франківщині випав град розміром з горіх, що можна побачити на фото.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йдуть шквали з потужними градами, тому далеко ховати теплий одяг не варто.

Нагадуємо, що в Україну прийшли пекельні урагани і град з розміром із сірникову коробку, що мало страшні наслідки для деяких регіонів і населених пунктів.