У сучасному світі багато відкидають стародавні традиції, вважаючи їх пережитком язичництва. Ось тільки історики стверджують, що наші предки вижили багато в чому тому, що їх дотримувалися і багато ритуали схвалені еволюцією людства.

Так, сьогодні, 3 липня, православна церква вшановує пам'ять єпископа, святого мученика Мефодія Патарського, олімпійського, пишуть росЗМІ.

Про нього, правда, в церковних древніх переказах відомостей дуже мало. Відомо лише, що Мефодій залишив нащадкам величезну кількість моральних повчань, тлумачення Біблії і творів проти язичництва на захист християнства.

А ось те, що саме сьогодні відкривався літній сезон полювання, знав практично кожен. Недарма 3 липня в народі прозвали днем-перепелятником. Вважалося, що той мисливець, хто зловить цю птицю, матиме везіння у всіх починаннях цілий рік. Особливо бажаним для мисливців був білий перепел.

Крім того, наші предки за звичками перепелів передбачали яка буде зима, адже чим ближче до людського житла сьогодні прилетять перепела, тим більша ймовірність морозів.

А ще цей день назвали "павутинним". Щоб не залучити в свій будинок біду і не наслати на домочадців хвороби, не можна 3 липня рвати павутину, а тим більше знищувати павуків - це вважалося у наших прапрапрадідів великим гріхом.

Крім того, на Мефодія з поведінки павуків можна передбачити погоду на найближчий час. Так, якщо павуки активно плетуть павутину, то незабаром погода налагодиться, а якщо комаха, навпаки, не розставляє мереж – то буде дощ або буря. Про негоду свідчили також ховаються в мурашники мурахи, голосно кричущі лебеді і квакають жаби.

Цікаво, що якщо на Мефодія дощ, то така погода переважатиме цілих 40 днів.

А ось намагатися передбачити 3 липня своє майбутнє не рекомендується. Можна сильно прогадати, говорили наші предки і намагалися уникати будь-якого виду магії в цей день. Навіть сни в цю ніч є "обманками" - все, що ви побачите, потрібно розуміти навпаки.

Третього липня не можна сваритися, особливо з рідними і близькими людьми. Цей день вважається Днем примирення, тому постарайтеся налагодити відносини з людьми, з якими вони у вас натягнуті.

Ще одна заборона пов'язана з їжею. Так, на Мефодія категорично заборонено викидати їжу, краще віддати залишки їжі худобині. В іншому випадку, вірили раніше, разом з відходами можна видалити зі свого життя достаток.

Раніше Hyser писав, що погода до кінця літа, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня буде вельми примхливою.

Також наш портал повідомляв, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.

Нагадавши, синоптики прогнозують повернення спеки на територію України.