Синоптики попередили українців про повернення аномальної спеки

На зміну недавній аномальній спеці прийшли дощі і незначне похолодання. Однак радіти свіжій погоді довго не доведеться. Синоптики прогнозують, що вже найближчими днями дощі в Україні закінчаться, а замість них прийде нестерпна спека. Про це стало відомо з прогнозу синоптиків Gismeteo і Наталки Діденко.

У прогнозі ресурсу Gismeteo говориться, що антициклонічна активність прийде в Україну орієнтовно з середи-четверга, 7-8 липня. Погода буде безхмарною, а стовпчики термометрів піднімуться до позначки у 29-34 градусів тепла. Однак північним регіонам перепочити від дощів вдасться всього лише кілька днів, а в західних областях найближчий день без опадів очікується 8 липня.

У той же час на південному сході і близьким до них центральним областям дощів не побачити до середини липня. У цих регіонах буде переважно спекотна і суха погода.

Синоптик Наталія Діденко також попередила щодо повернення спекотної погоди найближчими днями. Згідно з її прогнозом найближчим часом градуси особливо не зміняться, але вже через тиждень спека значно посилиться.

До слова, нещодавно народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди до кінця літа. За словами прогнозу перша половина липня буде спекотною. Орієнтовно з 8 по 12 число можливі бурі і похолодання до 22 градусів тепла. Однак зниження температури буде короткочасним. Спека швидко повернеться і стовпчики термометрів підскочать до 35 градусів, а місцями навіть до 40 градусів тепла. У 20-21 числах Україну накриють сильні дощі і бурі. Серпень за прогнозом синоптика буде також досить спекотним і дощовим.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили про різку зміну погодних умов.

Також наш портал інформував, що синоптик розповіла, коли в Україні похолодає до + 15.

Нагадаємо, що у Києві аномальна спека змінилася небувалою грозою з величезним градом, який побив машини і дахи.