Незабаром субсидії українців будуть перераховані.

Більшості громадян перепризначать допомогу на оплату ЖКГ в автоматичному режимі. Зазначається, що деяким громадянам доведеться повторно надавати пакет документів для отримання субсидії. А частина українців і зовсім її позбудеться.

У нашій країні стартував перерахунок субсидій. У Мінсоцполітики заявили, що він триватиме два тижні, починаючи з початку липня.

Відзначається, що 75% субсидіантів не будуть заново подавати документи - їм всі дані перерахують автоматично. А ось 25% українців повинні будуть заново зібрати документи і подати їх до органів соцзахисту, щоб отримати субсидію.

Так, серед тих, кому доведеться заново подавати документи знаходяться орендарі житла, які хочуть отримати допомогу на оплату комуналки; домогосподарства, в яких прописані члени сім'ї, які мають непоганий дохід, проте фактично там не проживають; внутрішньо переміщені особи.

Повідомляється також, що не всі, хто раніше отримував субсидію, отримають її знову і причиною тому - змінення матеріального становища субсидіанта.

В уряді зазначають, що українець, який дозволив собі покупку нового авто або той, хто має рахунок у банку, зможе в повному обсязі оплатити вартість комунальних послуг.

У субсидії відмовлять тим громадянам України, у яких є депозити на суму понад 100 000 гривень. Також тим, хто здійснив покупку на суму понад 50 000 гривень. Українцям, у яких автомобіль не старше 5 років або два авто, вік яких не перевищує 15 років.

Стосовно витрат на суму понад 50 тисяч гривень не все так однозначно. Наприклад, оплата лікування або навчання враховуватися не буде. Однак для цього необхідно буде підтвердити, що вони були витрачені саме на це, документально.

Раніше Hyser писав про те, що для українців змінять вартість на газ.

Також Hyser повідомляв, що експерти попереджають українців про те, що вартість комунальних послуг в Україні дорожчатиме.

Нагадаємо, що українців обрадували раптовими новинами щодо підвищення цін на електроенергію.