У Держстаті показали, скільки українців отримує зарплату понад 25 тисяч гривень

Державна служба статистики поділилася даними щодо рівня заробітної платні в Україні станом на березень 2021 року, з яких стало відомо, скільки українців отримують зарплати понад 25 тисяч гривень. Про це повідомляється на сайті Держстату.

Так, згідно з даними велика частина українців (16,2%) отримує зарплати близькі до мінімальної (6 тисяч гривень). Зарплати від 6 до 7 тисяч отримують 17,3% громадян. Від 7 до 8 тисяч гривень платять всього 7,7% українцям, а від 8 до 9 тисяч ще менше - 6,4% громадян. Кількість тих, хто отримує від 9 до 10 тисяч становить 5,8%, а тих хто від 10 до 11 тисяч - 5,2%.

Більш високі зарплати від 11 до 12 тисяч і від 12 до 13 тисяч отримують 4,7% і 4,4% громадян відповідно. Згідно з даними 3,8% українців заробляють від 13 до 14 тисяч гривень, а 3,4% - від 14 до 15 тисяч гривень. Досить багато громадян, які отримують від 15 до 20 тисяч гривень, таких налічується 11,7%. Кількість щасливчиків, які живуть на зарплату від 25 тисяч гривень в Україні становить 7,9%.

Варто зазначити, що заборгованість із зарплати в Україні становить кілька мільярдів гривень і продовжує зростати. У зв'язку з цим в уряді запропонували важливу новацію. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні можуть з'явитися особи, які будуть відповідальними за погашення заборгованості по заробітних платах. Попередньо такі посадові особи діятимуть у певній сфері господарювання або регіоні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям видадуть нову мінімальну зарплату: озвучені суми і терміни.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу для виходу на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як домогтися підвищення виплат працюючим пенсіонерам.