Лікарі назвали найкориснішу кашу, яка допоможе зберегти молодість і зміцнить організм

Каша на сніданок для багатьох людей стала вже своєрідним ритуалом. Навколо користі й шкоди каш ходить багато дискусій, але експерти все ж виділяють одну з найкорисніших круп - зелену гречку. Вона вважається джерел вітамінів і вічної молодості. Про це пише інформаційний портал "Профіль".

Секрет неймовірної користі зеленої гречки криється в тому, що зерна не піддавалися руйнівним для їх структури впливам. Фахівці відзначають, що зелена гречка перевершує по корисності звичайну. Вона містить фосфор, залізо і цілий комплекс вітамінів. Зелена гречка здатна зміцнити стінки судин і вивести "поганий" холестерин з організму. Все це завдяки вітаміну Р і іншим флавоноїдам, якими багата ця крупа.

Ще однією незвичайною особливістю цієї крупи є те, що вона сприяє збереженню і продовженню молодості, а також підвищує стійкість організму перед вірусами. Все це завдяки рослинним гормонам з потужними антиоксидантними властивостями. Лікарі підкреслюють, що зелена гречка містить омега-кислоти і жири, які організм легко засвоює. Також в цій крупі відсутній глютен, який протипоказаний при багатьох захворюваннях. Тому зелену гречку можна вживати навіть людям, що страждають на діабет.

Багато користі зелена гречка несе і для жінок, які чекають дитину. На розвиток плода йде багато корисних речовин, які ця крупа здатна поповнити, завдяки багатому вітамінно-мінеральному складу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що медики назвали популярний суп, який шкодить шлунку.