Британські вчені з ZOE COVID Symptom Study - некомерційної ініціативи, яка підтримує дослідження по коронавірусної інфекції, розповіли нові факти про перебіг коронавірусної інфекції, а точніше штаму "Дельта", виявленого минулого року в Індії.

За їхніми словами, симптоми нового штаму стали походити на симптоми сильної застуди, пише "Апостроф".

Медики провели дослідження згідно з якими стало відомо, що типовими симптомами нового штаму "Дельта" є біль у горлі, чхання, постійний кашель.

"COVID зараз діє по-іншому: він більше як сильна застуда серед молоді", - сказав керівник дослідження, епідеміолог тім Спектор.

Відзначимо, що штам "Дельта" є варіантом коронавірусу B. 1.617.2. Вперше його виявили в жовтні 2020 року в індійському штаті Махараштра. На сьогоднішній день він був виявлений вже практично у всьому світі, в тому числі і в Україні.

Як кажуть британські вчені," Дельта "в 1,6 разів заразніше, ніж відомий штам "Альфа " або британський штам. Пацієнти з "дельтою" вдвічі частіше потрапляють в медустанови.

У нашій країні перші два випадки були зафіксовані 23 червня.

Ще 18 червня головна наукова співробітниця ВООЗ Сумія Свамінатан заявила, що "Дельта" через підвищену переданість може стати домінуючим штамом у світі. У травні Всесвітня організація охорони здоров'я присвоїла цьому штаму статус "викликає занепокоєння".

Пізніше був виявлений штам " Дельта+". Він виявився ще більш заразним, ніж "Дельта". Він не поширений широко, а його заразність поки ще не відома.

Дослідники кажуть, що "Дельта плюс" викликає інтерес у вчених, але його поки не класифікують як такий, який "викликає занепокоєння".

Нагадаємо, що станом на 5 липня в країні виявили 244 нових випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіло 2 237 823 людини, одужали – 2 171 601 людина, летальних випадків – 52 484.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ розповіли, наскільки небезпечний штам "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що у Львові прийнято рішення посилити правила карантину, оскільки кількість хворих збільшується.

Нагадаємо, що у Росії снів рекордна кількість хворих.