Представник ВМС США заявив, що Путін перетворив Чорне море в небезпечний Регіон

По всьому світу продовжують обговорювати інцидент з британським військовим кораблем-есмінцем Defender, який піддався спеціальним маневрам і перегородженню шляху з боку російського флоту. На цей рахунок і щодо того, у що перетворюється Чорне море, інформаційному порталу "OBOZREVATEL"розповів капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

Так, експерт згадав слова Володимира Путіна, який заявив, що якщо Росія не візьме Крим сьогодні, то вже завтра там буде НАТО, що, зазначає Табах, в певному сенсі брехня, оскільки все Чорне море і так оточене країнами НАТО. Таким чином, анексія Криму не зробила кордону Російської Федерації більш безпечними, а навпаки, тільки створила нові небезпеки.

Табах звернув увагу на те, що коли в Чорному морі проходять Кораблі на зразок есмінця Defender або USS Cook, то російські війська починають проводити поблизу них маневри, перегороджувати їм шлях, пролітати над ними літаками. Така поведінка, на думку експерта, може стати причиною небезпечного інциденту. Він також зазначив, що подібним чином часто починалися війни та інші конфлікти.

Крім того, Гаррі Табах звернув увагу на те, що така поведінка Російської Федерації пов'язана з тим, що зараз в Чорному морі на порядок більше бойових кораблів, ніж раніше. Есмінці на зразок Defender несу на собі серйозне озброєння, таке як "Томагавки".

Тим не менш, експерт визнає, що серйозної стратегічної ролі Чорне море не відіграє, оскільки воно "прострілюється" і проглядається з усіх боків, з таких як Туреччина, яка може перекрити Босфор — і Чорне море буде закрито.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Перший канал в черговий раз потрапив у скандал через гімн України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі пояснили, чому Володимир Путін не хоче зустрічатися в Володимиром Зеленським.

Також "Hyser" писав, що в одному з російських міст стався масштабний витік отруйного хлору.