Синоптики попередили українців про те, які області знову заллє сильний дощ

У вівторок, 6 липня, жителі України в черговий раз зіткнуться з сильним опади, правда, вже не по всій території країни вони будуть такими сильними, як раніше. Переважно грози з сильними опадами очікуються на Сході та на півдні країни. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, повідомляється, що в західній частині України майже всі області потраплять під невеликий дощ. У Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській та Волинській областях термометри покажуть від 26 до 28 градусів тепла. На Львівщині та Чернівеччині температура становитиме 25-27 градусів тепла. А ось в Закарпатті дощу не буде, тому повітря там прогріється до значень в 28-30 градусів тепла.

У північній частині країни також пройдуть невеликі дощі. Наприклад, у Чернігівській та Сумській областях, де температура коливатиме від 26 до 28 градусів і від 27 до 29 градусів тепла відповідно.

У центральній частині дощі пройдуть вже з грозами. Тому в Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях температура становитиме від 26 до 28 градусів спеки. У Черкаській же області повітря термометри покажуть від 27 до 29 градусів.

Що стосується східних областей, то їх жителям необхідно приготуватися до серйозних дощів з грозами. У Луганській, Донецькій і Харківській областях температура повітря при це буде коливатися від 25 до 27 градусів. Південь країни також потрапить під дію гроз, зокрема, Запорізька, Херсонська, Миколаївська та Одеська області, де температура коливатиметься між 25 і 27 градусами тепла. У Криму також пройде дощ і буде така ж температура.

У столиці пройде невеликий дощ з температурою між 27 і 29 градусами. Вітер буде дути з півночі зі швидкість від 5 до 10 метрів в секунду.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Бердянську пройшов Серйозний ураган зі штормом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українське судно в Чорному морі зазнало аварії.

Також "Hyser" писав, що військовий експерт спрогнозував, коли Росія може напасти на Україну.