У ПФУ розповіли, як просувається фінансування пенсій за липень

Пенсійний фонд продовжує фінансування пенсій за липень згідно із затвердженим графіком, тому затримок з виплатами в поточному місяці не передбачається. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.
У понеділок, 5 липня Пенсійний фонд направив на виплати пенсій за липень ще 5,2 мільярда гривень. Загальна сума, яка була виділена на виплату липневих пенсій становить 7,7 мільярда гривень.
При цьому в Пенсійному фонді запевнили, що фінансування пенсійних виплат триває згідно заздалегідь затвердженого графіка, тому всі виплати будуть отримані українцями в призначений термін. Варто зазначити, що за минулий місяць пенсії були профінансовані на загальну суму 42,6 мільярда гривень.

До слова, напередодні в Міністерстві соціальної політики порадували пенсіонерів, які отримують виплати через "Укрпошту". Навесні в уряді заявили, що пенсіонери, які отримують пенсії через "Укрпошту", будуть переведені на банківські картки. Доставляти пенсії за місцем проживання продовжили б тільки окремим категоріям пенсіонерів, зокрема тим, хто старше 80 років, і тим, хто не може самостійно пересуватися. Однак в уряді змінили своє рішення, зазначивши, що перехід повинен відбутися плавно і за бажанням пенсіонера. Тому "Укрпошта" ще рік буде доставляти пенсії українцям. Зокрема таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що багато пенсіонерів проживають в населених пунктах, де немає ні банкоматів, ні банківських відділень, тому їм доводилося б кожен місяць їздити в найближчі населені, де більш розвинена інфраструктура.