У Мінсоцполітики назвали причину затримок видачі та призначення соціальної допомоги

У частині українських міст українці зіткнулися з проблемою затримки субсидія, коли їх не змогли автоматично переоформити через порушення вимог Порядку призначення. Міністерство соціальної політики у зв'язку з цим написало звернення, опубліковане на офіційному порталі відомства.

Так, в заяві Міністерства сказано, що в окремих містах органи місцевого самоврядування не вийшло забезпечити виконання вимог Порядку призначення житлових субсидій на наступний період, у зв'язку з чим перепризначення державної допомоги на наступний період в автоматичному режимі відбулося не в повному розмірі. Через це окремі громадяни можуть несвоєчасно отримати допомогу на оплату ЖКП.

Зазначимо, що за новими правилами, при розрахунку субсидій будуть враховуватися такі фактори, як наявність депозитів від 100 тисяч гривень, два і більше житлових приміщення, два і більше автомобіля. Субсидію також не вдасться отримати в тому випадку, якщо за 12 місяців до звернення українець зробив покупку на суму від 50 тисяч гривень, покупка валюти також враховується.

Не так давно Міністерство фінансів України провело перевірку даних всіх одержувачів субсидій. Ті, хто це перевірку пройшов і відповідають всім вимогам для отримання допомоги від держави, отримають свої субсидії на житлово-комунальні послуги в автоматичному режимі, а ось приблизно 15 відсоткам українців доведеться подавати документи заново.

Ті, хто отримують допомогу від держави на оплату ЖКП не за місцем реєстрації і ті, хто мають у складі сім'ю людей, які зареєстровані за адресою, але не проживають по ньому, зобов'язані подавати документи заново.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як українців змушували переплачувати за опалення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про появу ще однієї платіжки за газ.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як тарифи на газ помінялися з початком 1 липня.