Дієтолог розкрила корисні властивості кабачка

Літо радує нас безліччю овочів і фруктів, які не тільки смачні, але і корисні для організму. Однак існує один овоч, який багатьма недооцінений, а саме кабачок. Чим він корисний, розповіла дієтолог Світлана Фус на сторінці в Facebook.

За словами дієтолога кабачок містить багато корисних речовин, які забезпечують ефективний захист зору, а також в ньому багато каротину, аскорбінової і фолієвої кислоти. Важливо, що цей овоч не містить крохмаль, а значить його вживання не викликає сплесків глюкози в крові.

Організму для нормальної роботи необхідна достатня концентрація калію, який також міститься в Кабачку. У великій кількості іони калію виводяться з сечею, тому їх запас потрібно регулярно поповнювати. Але калій, за словами дієтолога, міститься і в багатьох інших продуктах, тому при збалансованому харчуванні його буде в достатку.

Світлана Фус зазначила, що кабачок містить харчові волокна т воду, які забезпечують нормальну роботу кишечника. Особливо корисним кабачок буде для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, наприклад, постійно працюють за комп'ютером. Позитивний вплив клітковина надає і на мікрофлору кишечника, збільшуючи кількість корисних бактерій.

Дієтолог підсумувала, що кабачок є доступним овочем, який варто додати в раціон не тільки через його корисних властивостей, але і смакових якостей. З цього овочу можна приготувати безліч страв, за які організм скаже "спасибі".

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали простий продукт, який ефективно захищає від інфаркту.

Також наш портал інформував, що медики назвали найкориснішу кашу для сніданку, яка є джерелом вітамінів і вічної молодості.

Нагадаємо, що експерти розповіли при яких захворюваннях протипоказано вживати молоду кукурудзу.