У Білорусі створили унікальний спортивний " Вухатий Запорожець"

"Запорожець"запам'ятався жителям колишнього СРСР своїм цікавим зовнішнім виглядом, тому машина і її зовнішність як і раніше користуються популярністю у автолюбителів. Деякі автомобілі навіть тюнінгують, щоб надати їм схожість з радянською класикою. Один з таких автомобілів показав Instagram-аккаунт "zaporozhets_01".

Так, нещодавно в профілі з'явилася публікація з фотографією, на якій зображений кастомний "Запорожець" ЗАЗ-966. Створила такий автомобіль Білоруська майстерня Shif Customs, яка спеціалізується на виробництві унікальних кастомних мотоциклів. Проте, іноді фірма робить і машини.

На ділі ця машина, звичайно, не"Запорожець". Це старий родстер Porsche Boxter S, проте з повністю переробленою зовнішністю, так що німецький автомобіль став досить сильно схожий на Радянський ЗАЗ-966. Від "Запорожця" автомобілю дісталися тільки фари і ліхтарів, в іншому зовнішність радянської класики відтворювалася створенням кузовних деталей з нуля, оскільки габарити автомобілів відрізняються.

Технічна ж частина в спорткарі залишилася незмінною, рівно як і структура кузова, тому, наприклад, лобове скло так сильно "завалено" і в автомобілі присутній забирається дах. У рух автомобіль приводить 3.2-літровий двигун потужністю 250 К.С., який працює в парі з 6-ступінчастою МКПП, Двигун тут, що характерно, розташовується ззаду, як і в "Запорожці.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у столиці на центральному проспекті відколовся шматок моста і влучив у лобове скло машини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, у зв'язку з чим машини незабаром почнуть дорожчати.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальну "Таврію" в кузові пікап.