Активізувалися хижаки почали серйозно погрожувати людям

Початок літнього сезону пов'язане не тільки з відпочинком на курортах, але і небезпека нападу з боку безлічі тварин, таких як, наприклад, кліщі і змія. Останні здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю людини. Про подібне повідомляє iнформаційний портал "Слово і Діло".

Повідомляється, що у відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Дрогобицької дитячої лікарні потрапила дитина 2021 року народження, житель міста Бібрка, у якого лікарі виявили укус змії. Постраждалий хлопчик перебуває у важкому стані.

Відомо, що дитина зі своїми батьками відпочивала на курорті Східниця, де і зазнала нападу з боку отруйної змії. Відомо, що у Львівській області напади змій на людей вже стали досить поширеною проблемою.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій нагадують про те, що в цю пору року Змії становлять небезпеку для відпочиваючих. Проте, у рептилій досить погані як зір, так і слух, що вони компенсують умінням вловлювати коливання землі на відстані 10-15 метрів від себе. У разі, якщо в безпосередній близькості до вас виявилася отруйна змія, не потрібно панікувати, наближатися або робити різкі рух, досить просто спокійно і повільно від неї відійти. Додатковим заходом безпеки проти змій є вибір відповідного одягу. Вирушаючи в років рекомендується надіти високу, щільну взуття, яку у змії прокусити не вийде.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на одеських пляжах відпочиваючі спостерігають навалу жуків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що туристи на Азовському морі не можуть відпочивати через розплодилася неприємної живності.

Також "Hyser" писав, що фахівці попередили про небезпеку нападу змії на людину.