Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, чому забуксував процес перепризначень субсидій. Він назвав винних і визначив причини відстрочки виплат українським громадянам.

Про це повідомляє портал "dsnews.ua"

Ні для кого не секрет, що далеко не всім українцям вчасно перепризначили субсидії, через що люди не можуть отримати допомогу. У Мінсоцполітики кажуть, що всьому виною - органи місцевого самоврядування.

За словами Андрія Реви, коли починають щось робити і вводять нові правила, обов'язково з'являться проблеми. Він також назвав основну причину, по якій може змінюватися швидкість призначення субсидій українським громадянам.

"Як можна очікувати, що все пройде нормально? Якщо вони змінюють правила призначень субсидій, в які вводять нові підходи. Спочатку вони вимагали, щоб 3 мільйони домогосподарств прийшли в управління соцзахисту за місцем проживання і подали нові заяви і декларації", - підкреслив глава Міністерства соцполітики України.

Андрій Рева
Андрій Рева

За його словами, нові правила, які затвердила українська влада, повинні були вступити в силу з 1 травня, а субсидії вже повинні були нараховуватися. Однак, каже Андрій Рева, влада не могла визначити документи, які потрібно подавати, тому нарахування і перенеслося.

Він додав, що було взято новий документ і введені нові правила, через що зміни, які були внесені навесні, відстрочили призначення субсидій. Зазвичай процес тривав близько 2-х місяців, на початку літа людям автоматично нараховувалася субсидія, а вже в середині літа вони отримали кошти.

Але Рева стверджує, що це затягування відбулося через Міністерство соціальної політики. За словами Реви, проблема полягає не в місцевих органах влади, а в Мінсоцполітики, яка не має професіоналізму.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зелінський повідомив про те, що планує масове виселення росіян з території України.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українським пенсіонерам розповіли про те, що їм нарахують надбавку до пенсій.

Також портал "Hyser" писав, що політик Юлія Тимошенко вийшла в люди з важливою заявою.