В уряді попередили про те, що для частини українців підвищаться виплати

З початку липня поточного року в країні підвищилися пенсійні та соціальні виплат, а також надбавки для кількох категорій одержувачів пенсії. Дане підвищення пов'язане з тим, що з 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Завдяки цьому, виплати підвищаться не тільки у пенсіонерів. Про це повідомляє Інформаційний портал "Glavcom".

Так, наприклад, після підвищення прожиткового мінімуму в Україні піднялися і пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Так, для однієї дитини розмір пенсії становить повний обсяг прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, тобто фактично мінімальну пенсію. Оскільки з 1 липня прожитковий мінімум і мінімальна пенсія зросли на 85 гривень, то і виплати у зв'язку з втратою годувальника зросли з 1769 до 1854 гривень.

Для двох же дітей розмір виплати складе 120 відсотків від прожиткового мінімуму, у зв'язку з чим виплати на дві дитини замість 3538 гривень складуть 3708 гривень, оскільки відбулося збільшення на 170 гривень.

На трьох і більше дітей розмір пенсії становить 150 відсотків від прожиткового мінімуму і далі не зростає, так що тепер замість 2653,5 гривень буде виплачуватися в розмірі 2781 гривень.

Нагадаємо, що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам загиблого годувальника, які жили за його рахунок. Дітям при цьому виплата призначається незалежно від того, були вони на утриманні годувальника чи ні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українським татам дозволили брати декретну відпустку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пенсійному фонді України та "Укрпошті" зробили пенсіонерам приємний сюрприз.

Також "Hyser" писав, що у ПФУ зробили важливу заяву щодо липневих пенсій.