У статті російського президента Володимира Путіна Путина Про історичну єдність росіян і українців йдеться, що Україна є найбіднішою країною в Європі.

Стаття вийшла на сайті Кремля в понеділок, 12 липня. У ній говориться, що згідно з даними МВФ в 2019 році до пандемії ковід-19 рівень ВВП України склав менше 4 000 доларів. Дана сума менше, ніж в Республіці Албанія, Республіка Молдова і невизнаному Косово.

Президент Росії зазначив, що Україна з Росією століттями розвивалися, як єдина економічна система. А глибині корпорації, яка була ще три десятки років тому могли позаздрити країни ЄС.

Путін зазначає, що Україна і Росія є взаємодоповнюючими економічними партнерами, а їх зв'язок можуть збільшувати конкурентні переваги.

За словами глави Кремля за рахунок низьких ціна на газ з 1991 по 2013 рік Україна змогла заощадити більше 82 мільярдів доларів. Хоча, як він заявив, "у Києві використовують свою "політичну арифметику"".

"А сьогодні буквально "чіпляється" за 1,5 мільярда доларів російських платежів за транзит нашого газу в Європу. Тоді як при збереженні економічних зв'язків між нашими країнами позитивний ефект для України обчислювався б десятками мільярдів доларів", - пише він.

Оцінюючи стан української промисловості, він пише, що на сьогоднішній день ті промислові високотехнологічні гіганти, якими колись пишалися і Україна, і вся країна, "лежать на боці".

Путін згадав роки незалежності України ы сказав, що в далекому 1991 році, коли українські лідери отримували "таку спадщину" обіцяли, що еконоїмка країни стане однією з провідних, а рівень життя громадян одним з найвищих в Європі.

Раніше Hyser писав про те, що глава РФ Володимир Путін осоромився через уявні ракети НАТО в Україні.

Також Hyser повідомляв, що відомий політолог з Росії зробив прогноз щодо падіння режиму Володимира Путіна.

Нагадаємо, що Володимир Путін осоромився через розмову з телевізором.