В уряді визначилися з тим, як змінити тарифи на електроенергію для звичайних споживачів

У липні в Україні повинні були змінитися ціна на електроенергію для населення, однак в уряді розсудили, що буде краще, якщо опрацювати зміни і запустити їх не в липні, а в серпні. Про те, що і наскільки сильно зміниться в тарифах на електроенергію, розповів інформаційний портал "НВ".

Так, глава Міністерства енергетики Герман Галущенко заявив про те, що в Україні готується до запуску нова модель спеціальних зобов'язань на ринку електроенергії для населення. У зв'язку з цією зміною, зміниться і тариф на світло для українців.

Так, тарифи в Україні піднімуться з 1 серпня. Глава Міненергетики заявив, що тепер в Україні діятимуть дифіреційні тарифи, які залежать від обсягу споживання. Таким чином, більш багаті верстви населення, що використовують більшу кількість електричної техніки, будуть платити більше, ніж ті, у кого техніки менше. Таким чином уряд встановлює лояльні тарифи для вразливих груп населення.

Так, пропонується ввести чотири категорії тарифів. Перший - для українців, які витрачають 100 кВт/год електроенергії або менше, другий тариф для українців, які використовують 100-300 кВт/год, третій — 300-500 кВт/год, і, нарешті, останній тариф для тих, хто використовує від 500 кВт/год.

Перший тариф залишиться таким же, який діє сьогодні-1,68 гривень за кВт/год, а максимальний тариф пропонують встановити на рівні в 3,4 кВт/год.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, наскільки підвищаться тарифи на опалення цієї зими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців ошелешили новими тарифами за комунальні послуги.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які субсидії видали українцям.