У Пенсійному фонді поінформували про зміни розміру виплат та кількості пенсіонерів

Не так давно в Україні підвищили пенсійні виплати. Одночасно з тим, в липні в Україні змінилася кількість пенсіонерів: в даний момент в нашій країні проживає 10 968 143 пенсіонера, що на 84 706 менше, ніж 1 квітня, коли в Україні проживало більше 11 мільйонів одержувачів виплат. Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна".

Крім того, в Пенсійному фонді підрахували, що станом на 1 липня поточного року середній розмір пенсійних виплат склав 3 778,78 гривень, тобто за останній квартал це значення зросло на 54,13 гривень, тобто на 1,45 відсотків.

Відзначається також, що за минулий рік середній розмір пенсійних виплат виріс досить відчутно — на 424,53 гривні, тобто на 13,8 відсотків, так що до кінця року виплати дорівнювали 3 507,51 гривням. Інфляція за минулий рік склала 5 відсотків.

Нагадаємо, що нещодавно Пенсійний фонд України здійснив перерахунок пенсійні виплати українцям у зв'язку з тим, що 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Підвищення, однак, не вражає: в середньому для практично п'яти з половиною мільйонів українців підвищення склало 49,35 гривень.

Крім того, до цього в Україні відбулася планова індексація, яка, відповідно до планів уряду, сталася 1 березня поточного року і торкнулася 9,76 мільйонів пенсіонерів. Після перерахунку, виплати підвищилися для 7,91 мільйона пенсіонерів. У ПФУ заявляють, що надбавку до 100 гривень включно отримало 46,3 відсотків одержувачів виплат.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які 5 категорій українців залишаться без виплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, кому з українців підвищать пенсійні виплати на 2 тисячі гривень.

Також "Hyser" писав, що у Мінсоцполітики розповіли, які підвищення пенсій плануються на 2022 рік.