На роботодавців влаштовують масові рейди

Уряд вирішив всерйоз взятися за зарплати українців, тому в країні почалася масова перевірка роботодавців. Податкова може нагрянути в будь-який момент і виявивши порушення, наприклад не оформленого співробітника, зобов'яже заплатити чималий штраф. Про це інформує портал obozrevatel.

В Україні мільйони роботодавців, які платять частину заробітної плати в конверті або не оформляє своїх співробітників. З цим явищем вирішили боротися. Так, з 1 липня в Україні почалися рейди по роботодавцях. Податкова разом з інспекцією праці можуть несподівано нагрянути з перевіркою на підприємство, де можуть поговорити зі співробітниками, перевірити документи та приміщення.

Якщо в ході перевірки буде встановлено, що серед співробітників підприємства є неоформлені або виявиться, що замість цього трудового договору використовують, наприклад, цивільно-правовий, то роботодавця чекає серйозне покарання. За таке порушення доведеться заплатити 60 тисяч гривень штрафу. Якщо ж порушення зафіксують повторно, то роботодавцю доведеться викласти вже в кілька разів більше - 180 тисяч гривень.

Також штраф доведеться заплатити, якщо в штаті співробітників менше, ніж за фактом виявлять на підприємстві. Порушенням буде вважатися навіть якщо співробітник ходить на практику або стажування без офіційного оформлення.

Варто відзначити, що податкова спершу поінформувала роботодавців про те, що за неоформлених співробітників доведеться нести відповідальність. Всього попередили 63 тисячі підприємців.

Раніше портал Hyser повідомляв, що стало відомо скільки українців отримують заробітну плату понад 25 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, що українцям видадуть нову мінімальну зарплату: озвучені суми і терміни.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу для виходу на заслужений відпочинок.