У Києві пенсіонери штурмували Верховну Раду

Під стінами Верховної Ради відбулися зіткнення між пенсіонерами силових відомств і правоохоронцями. Останнім довелося застосувати сльозогінний газ для стабілізації ситуації. Про це інформує РБК-Україна.

У Києві ветерани-силовики влаштували штурм будівлі Верховної Ради. Відзначається, що мітингувальники намагалися прорватися в Раду і вимагали особистої зустрічі зі спікером парламенту Дмитром Разумковим. Поліцейські вишикувалися під стінами Ради, не пропускаючи пенсіонерів.

Сутички в Києві. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна
Сутички в Києві. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Зазначається, що для стабілізації ситуації правоохоронцям довелося застосовувати сльозогінний газ. На даний момент протестувальники припинили штурм будівлі, але сусідні вулиці перекриті.

Сутички в Києві. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна
Сутички в Києві. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Варто відзначити, що в середу, 14 липня в Києві проходить Всеукраїнська масова акція протесту ветеранів всіх силових структур. Пенсіонери не згодні з тим рівнем пенсійних виплат, які отримують на даний момент і вимагають невідкладного перерахунку пенсій.

У мережі також почали з'являтися кадри наступу пенсіонерів.

За останньою інформацією до пенсіонерів все ж вийшли з Верховної Ради і пообіцяли, що для вирішення їх питання буде створена спеціальна робоча група. Але протестувальники все ще залишаються під стінами парламенту.

Раніше портал Hyser повідомляв, що на Івано-Франківщині протестувальники перекрили дорогу, вимагаючи від влади провести ремонт дорожнього покриття в їхніх населених пунктах.

Також наш портал інформував, що у центрі Києва пройшов мітинг через концерт російського репера Басти. Протестувальники вимагали скасувати виступ артиста.

Нагадаємо, що жителі окупованого Алчевська вийшли на акцію протесту через величезну заборгованість із заробітної плати.