Це навряд чи стане для "сюрпризом" для українців, але тарифи на комунальні послуги зростуть ще більше. Цього разу вони можуть злетіти аж до 75%.

Про це повідомляє портал "Головнокомандувач"

Підвищення цін буде залежати від регіону проживання. Але рекомендується всім українцям приготуватися до значного зростання цін на комунальні послуги. Олег Попенко - голова спілки споживачів комунальних послуг попередив жителів України про це.

Крім цього, було озвучено в яких саме районах виростуть комуналки і на скільки. Найбільше зростання цін буде в Чернівцях - 75%, потім йде Тернопіль – 70%, Старокостянтинів – 63%, Одеса – 56%, Кременчук – 53%, Полтава – 36%. А що стосується Києва, то в ньому Комуналка підвищиться на 40%.

Олег Попенко сказал, що вже зараз всі послуги піднялися в ціні в Чернівцях, а Київ вже заявив про підвищення цін на послуги КП "Київтепленерго". Це означає те, що близько 80% киян отримають платіжки, які будуть вище попередніх цін на цілих 40%.

Також експерт додав те, що всі цифри в різних містах України будуть приблизно однаковими - від 40 до 60%. Він підкреслив, що різниця в цінах буде залежати від того, коли в останній раз в тому чи іншому місті було підвищення на комунальні послуги. Що стосується Чернівців, то там найбільше підвищення цін через те, що тарифи були досить заниженими. Тепер же жителям Чернівців варто приготуватися до великого зростання на комуналку.

Попенко пояснив, чому такі подорожчання чекають Україну. В першу чергу це пов'язано з тим, що скасовані спеціальні дії, які дозволяли ТКЕ купувати газ за низькою ціною, а також високі ціни, за якими тепловики змушені купувати газ.

Багато тепловиків купували газ за старими цінами, які були 5-5.5 гривень. На сьогоднішній день "Нафтогаз" запропонував цим же тепловикам газ за новою ціною – 7.42 гривні. Якщо порахувати, то це означає, що ціна виросла практично на 50%. Це дуже сильно позначилося на ціні газу для самих жителів України, а також не поставках блакитного палива.

Також, варто нагадати про те, що Віталій Кличко говорив ще в травні про те, що в містах України можуть відключити гарячу воду, через те, що теплокомуненерго не може платити за газ.
Нагадаємо, що українців попередили про різке зростання на комуналку.

Як раніше повідомляв портал " Hyser", українців приголомшили великим зростанням цін на комуналку.

Також портал "Hyser" писав, що нові ціни на комунальні послуги можуть шокувати українців.