Стало відомо, кому з українських водіїв потрібно буде перевірити своє здоров'я

Для отримання водійських прав в Україні людина повинна пройти попередній медичний огляд, однак, крім нього, для вже отримали права водіїв існує кілька видів медичного огляду. Інформаційний "MCFR" розповів кому з водіїв і коли потрібно проходити медогляд.

Так, наприклад, в Україні існує періодичний медогляд, який необхідно проходити для того, щоб підтверджувати право керування транспортними засобами. Наприклад, українцям до 55 років включно необхідно проходити періодичний медогляд раз на десять років. Автомобілістам постарше, від 55 до 75 років включно медогляд потрібно буде проходити вже раз на 3 роки, а автолюбителям старше 75 років своє здоров'я потрібно буде проходити щороку. Важливим моментом є, що водії, які працюють з перевезенням пасажирів і вантажів також зобов'язані проходити медогляд з періодичністю раз на рік.

Крім того, існує така річ як позачерговий медогляд, який повинні проходити автомобілісти, які працюють водіями транспортних засобів у перевізника. На такий медогляд направляють власники компанії або посадові особи, які відповідають за використання ТЗ перевізника у разі, якщо від медичного співробітника надходить інформація про погіршення стану здоров'я водія, що може стати перешкодою для безпечного керування транспортним засобом.

Водій власного ТЗ, у разі, якщо він відчуває погіршення стану здоров'я, яке заважає безпечному керуванню машиною, також зобов'язаний вживати відповідних заходів для безпечного керування ТЗ.

Попередній, періодичний та позачерговий медогляди проводяться в ЗОЗ спеціальною медкомісією. За результатами оглядів, водієві видається спеціальна медична довідка, в якій позначена здатність керування транспортним засобом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобілістів попередили про те, що вартість палива на заправках серйозно зросте.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зміняться податки для власників автомобілів.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явився відеозапис масштабної ДТП за участю фур у Борисполі.