Дієтолог назвала продукти, які відновлюють мінерали в організмі

У літній період важливо дотримуватися водний баланс, проте зловживати водою не варто, оскільки разом з потом організм втрачає і дуже важливі мінерали. Уживати рідину рекомендується виходячи суто з розрахунку вашої ваги. Заповнити ж важливі для організму мінерали можна за допомогою продуктів харчування. Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Facebook розповіла що потрібно додати в раціон.

За словами дієтолога раціон харчування повинен бути різноманітним і складатися з безлічі овочів, фруктів, ягід, так як в них міститься багато води, яка в спеку так необхідна організму. Також рекомендується вживати продукти, в яких міститься багато кальцію, хлору, натрію, магнію, а також додавати в їжу сіль. Добова доза становить 5 грамів солі.

Світлана Фус зазначила, що заповнити запаси калію в організмі можна вживаючи рослинну їжу, крім свіжих овочів, фруктів, ягід і круп. Також він міститься в рибі, грибах і кисломолочних продуктах.

Найбільше кальцію містять кефіри, йогурти, сир і кисле молоко. Вживаючи ці продукти можна швидко заповнити запаси цього елемента. Також кальцій є в морській і цвітній капусті, ягодах, а також в броколі.

Наситити організм магнієм можна додавши раціон листові овочі, каші, морську капусту, чорний шоколад і горіхи. Дієтолог зазначає, що при цьому раціон повинен бути різноманітним і збалансованим, тому не варто зосереджуватися на декількох певних продуктах.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали алкогольні напої, які можна вживати в спеку.

Також наш портал інформував, що медики назвали корисний чай, який знищує шкідливі бактерії і зміцнює імунітет.

Нагадаємо, що фахівці назвали сезонні овочі, які обов'язкові до споживання.