Синоптики спрогнозували, коли температура повітря в Україні піде на спад. Коли чекати кінець спеки, читайте нижче.

Останнім часом українці просто знемагають від спеки: температура повітря сягає +35 градусів. Від такої високої температури рятують тільки кондиціонери, перебувати на вулиці просто неможливо і навіть небезпечно для життя. Коли ж стане прохолодніше?

Український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі повідомила, що в середині літа, 15 липня, тобто сьогодні, українців ще чекає спекотна погода – до +35 тепла. Проте вже з 20 липня температура повітря стане прохолоднішою.

"Максимальна температура повітря середини липня, середини літа - 15 липня-складе у нас +30+35 градусів. Спека почне поступово слабшати після найближчого вівторка, з 20-го липня. Спочатку градуси сповзуть вниз на заході України, далі поступово цей милосердний процес пошириться. Стійкими виявляться Схід і південна частина України, де спека триватиме довше", - зазначила Діденко.

Що стосується погоди на четвер, 15 липня, то по всій території України буде сухо і жарко. Локальні дощі та грози можливі лише в Карпатах та на Сумщині. У Києві найближчий дощ очікується в суботу, 17 липня. Він також може торкнутися північних і центральних регіонів України.

Як повідомлялося раніше, киян налякали аномальною спекою. Зафіксовано новий температурний рекорд.

Hyser також писав, що синоптики розповіли, якою буде наступна осінь і зима. Українці налякані.