У центрі Києва чоловіка побили через те, що він розмовляв українською мовою

Час від часу в Україні відбуваються мовні скандали, бо деякі громадяни "не дуже дружньо" ставляться до національної мови. Цього разу в Києві чоловіка, який хотів купити морозиво не захотіли обслуговувати через українську мову, а ще й побили. Про це потерпілий Олександр Карандаш написав на своїй сторінці в Facebook Facebook.

Чоловік розповів, що хотів купити морозиво, але продавчиня в ботсаду імені Фоміна відмовила в обслуговуванні через те, що він говорив українською мовою. Потерпілий зазначив, що поруч з продавчинею стояв її напарник, ймовірно чоловік, з татуюванням на плечі, який і наніс тілесні ушкодження за українську мову.
Після інциденту Олександр Карандаш відразу ж набрав 102 для того, щоб викликати патрульних, проте правоохоронці на виклик не поспішали. За його словами йому довелося чекати їх близько 50 хвилин, а по прибуттю поліцейські відмовилися прийняти заяву про злочин і навіть не підійшли до нападника.
Потерпілий знову набрав 102, але вже, щоб залишити скаргу на патрульних, а потім сам пішов до чергового відділення поліції. Чоловік зареєстрував заяву і зазначив, що судячи з реакції правоохоронців на подію, україномовних громадян в даному районі б'ють регулярно.
"Так що, думайте, шановні українці, якою мовою краще говорити в центрі столиці на 30-му році самостійності", - підсумував чоловік.