Стало відомо, скільки вихідних передбачено наступного місяця

В серпень поточного року в Україні передбачено 10 офіційних вихідних, один з яких є державним святом — День Незалежності України, який є додатковим неробочим днем. Про це йдеться на офіційному порталі Кабінету Міністрів.

Повідомляється, що День Незалежності України щорічно відзначається 24 серпня. Цього року ця дата випала на вівторок, у зв'язку з чим в уряді видали розпорядження, за яким робочий день понеділок, 23 серпня, переноситься на суботу, 28 серпня.

Таким чином, в четь державного свята в українців буде чотири вихідні дні поспіль, а саме 21, 22, 23 і 24 серпня. Крім цього, в серпні будуть ще й звичайні вихідні в суботу та неділю, які випадуть на 1, 7 і 8, 14 і 15, а також 29 серпня.

В цілому в серпні відзначається ще кілька популярних свят, церковних і звичайних. Це, наприклад, Преображення Господнє, Успіння Пресвятої Богородиці, День Державного Прапора України, День авіації України, Міжнародний день молоді, День шахтаря, День Повітряних сил Збройних сил України та День будівельника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тепер за законом в декретну відпустку зможуть йти не тільки матері, а й інші члени сім'ї. Крім того, законом були введені такі поняття, як "самотня мати", "самотній батько" і "інший повнолітній родич дитини".

Декретна відпустка є одноразовою і її тривалість обиратиме працівник, вказуючи її в заяві на отримання декретної відпустки. Максимальний термін становить 14 днів без урахування вихідних і святкових днів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні вакцинацію збираються зробити обов'язковою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, хто стане заміною Авакову на посаді глави МВС.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, яке покарання чекає українців, які працюють неофіційно.