Найвищий рівень середньої пенсії в Києві, а найнижчий в Тернопільській області

Пенсійний фонд нагадав, що середній розмір пенсійних виплат станом на 1 липня 2021 року становить 3778 гривень. Однак українські пенсіонери отримують пенсії різних розмірів, в залежності від регіону де проживають. У яких областях пенсіонери отримують більше, а в яких менше, йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

Найзаможнішими можна назвати пенсіонерів, які проживають в Києві. У столиці на одного пенсіонера в середньому припадає 5 177 гривень, що є найвищим показником по країні. На другому місці пенсіонери з Донецької області, які отримують в середньому 4921 гривні. Замикає топ 3 регіонів з найвищими пенсіями Луганська область, де пенсіонери в середньому отримують 4564 гривні.

Пенсіонери проживають в Дніпропетровській і Запорізькій областях в середньому отримують виплати в розмірі 4292 і 4000 гривень відповідно. У Київській області розмір середньої пенсії становить 3841 гривні. Він на 1 гривню відстає, де розмір виплат досягає 3840 гривень. Найменше отримують пенсіонери, які проживають у Тернопільській області, де середній розмір пенсії становить всього 2927 гривні.

Пенсії в Україні. Фото: pfu.gov.ua
Пенсії в Україні. Фото: pfu.gov.ua

Варто відзначити, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна анонсувала підвищення мінімальної пенсії до 3 500 гривень. Можливе підвищення виплат може відбутися вже з березня 2022 року, проте багато чого буде залежати від того, як буде змінюватися прожитковий мінімум.

Раніше портал Hyser повідомляв, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки до пенсії наступного року.

Також наш портал інформував, що в Україні зросла пенсія для ще однієї категорії пенсіонерів: озвучені суми.

Нагадаємо, що стало відомо, хто в Україні отримує пенсії по 10 тисяч гривень.