Синоптики попередили про посилення спеки

В останні дні в Україні спостерігається жарка погода. У всіх регіонах стовпчики термометрів доходять до 34 градусів тепла і навіть вище. Найближчим часом синоптики прогнозують посилення спеки до 40 градусів вище нуля. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Субота, 17 липня буде ідеальним днем, щоб залізти в море або річку і не виходити з води до самого вечора. Денна температура становитиме від 32 до 34 градусів тепла. У західних регіонах синоптики прогнозують невеликі дощі та грози, тому там буде трохи свіжіше: від 30 до 33 градусів тепла. В інших областях опади не очікуються.

Неділя, 18 Липня не сильно відрізниться від суботи. Погода буде як і раніше спекотною, проте дощі накриють Сумську та Чернігівську області. На решті території України буде суха і сонячна погода. Стовпчики термометрів незмінно показуватимуть від 32 до 34 градусів тепла. У західних областях місцями температура повітря складе 28 градусів вище нуля. З наступного тижня 19-20 липня в Україну прийде похолодання і дощі.

За словами синоптиків Україна зараз є однією з найспекотніших країн в Європі, але пік спеки українцям тільки доведеться пережити. Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що найспекотнішим стане останній місяць літа. У серпні буде дуже мало дощів, а стовпчики термометрів будуть впевнено триматися на позначці +30 і вище. Перший "подих" осені українці відчують у другій половині серпня. Тоді денна температура опуститься до 24-26 градусів тепла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики поділилися несподіваним прогнозом погоди до кінця літа і на початок осені.

Також наш портал інформував, що синоптики стривожили українців прогнозом погоди на осінь і зиму.

Нагадаємо, що Україну накрив потужний "Російський" антициклон і найближчим часом спека буде тільки посилюватися.