Синоптики розповіли, в яких регіонах найближчим часом похолодати.

Українці вже неймовірно сильно втомилися від спеки. Вона накрила всю країну. Але синоптики говорять про те, що цьому періоду настає кінець. Тому що вже з 19 липня в деяких регіонах України значно похолодає. В першу чергу це торкнеться західних регіонів, але частково торкнеться центральні і північні.

Про це писати синоптик Наталка Діденко у Facebook.

На заході країни в понеділок очікується + 23-28 градусів. У Житомирській, Чернігівській, Вінницькій та Київській областях посвіжіє зовсім небагато - до + 27-31. На решті території ще збережеться "африканська" спека-термометри покажуть + 30-35 градусів. Але незабаром у там ситуація зміниться. Як стверджують багато експертів, що чекати залишилося не так вже й довго. Але найближчий тиждень все одно поки буде досить жарко.

За прогнозом синоптика, атмосферні фронти циклону Christoph принесуть в західні регіони України грозові дощі, які можуть перетворюватися в сильні зливи зі шквалами і градом. В інших областях поки пануватиме суха і спекотна погода.

Що стосується Києва, то там 19 липня Максимальна температура повітря складе + 30 градусів. Раніше термометри показували всі + 35...+ 40 градусів на сонці.

Діденко попереджає жителів і гостей столиці про дощі з грозами і ймовірність сильних злив зі шквалом і градом.

Тому перед виходом на вулицю, навіть якщо світить яскраво сонечко, не варто забувати взяти з собою парасольку. Це допоможе захиститися від сильного дощу. Під час сильного вітру не варто перебувати на вулиці, так як це дуже небезпечно для життя і здоров'я людини. Днем раніше від падіння дерева в Київській області загинуло дві людини.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики попередили українців, що насувається найвищий рівень небезпеки.

Також писали, що синоптики розповіли про погіршення погоди.

Нагадаємо, що українцям назвали дату закінчення піку спеки.