У мережі оприлюднили дуже цікаву інформацію про те, які продукти можуть поліпшити стан серця і допоможуть знизити рівень холестерину в організмі.

Про це повідомляє портал "U-News"

В першу чергу кожній людині необхідно домагатися того, щоб усіма можливими способами знизити рівень поганого холестерину, який накопичується в артеріях. Він утворює бляшки, які можуть відірватися від стінок артерій і спровокувати згусток. Він, в свою чергу, може привести до інсульту або серцевого нападу.

Експерти кажуть, що високий рівень холестерину може бути у людини через гени, але в більшості випадків він утворюється через нездоровий спосіб життя. Щоб уникнути цього, фахівці рекомендують включити в раціон харчування особливі продукти, які допоможуть поліпшити стан вашого здоров'я.

Авокадо

Він є дуже багатим на мононасичені жири і клітковину. Саме ці дві речовини допоможуть кожній людині позбутися від поганого холестерину. Дослідження довело, що людина, яка є по одному авокадо в день, має значно менше поганого холестерину в організмі.

Волоський горіх

Цей продукт дуже багатий на різноманітні жирні кислоти, а саме - на омегу-3. Мигдаль може похвалитися амінокислотами, які допомагають людському організму виробляти оксид азоту, нормалізуючи кров'яний тиск. Крім цього, в горіхах міститься кальцій, магній і калій.

Фрукти і ягоди

Більшість ягід дуже добре впливають на людський організм. Вони багаті на клітковину, що може значно зменшити рівень поганого холестерину. І ще дуже важливо те, що в них є антиоксиданти.

Натуральний какао і чорний шоколад

Ці продукти не тільки дуже смачні, але і досить корисні. Вчені повідомляють, що ці продукти здатні захистити людський організм від окислення. Саме окислення в організмі провокує серцеві захворювання. Люди, які на постійній основі п'ють какао, зменшують ризик смерті від серцевих захворювань.

Часник

Цей пряний овоч багатий на найсильніші сполуки, в тому числі, на алліцин. Експерти кажуть, що часник особливо корисний для людей з гіпертонією. Він допомагає знижувати кровоносне тиск.

Нагадаємо, що у мережі розповіли про те, який суп провокує ожиріння.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", медики розповіли, які продукти корисні для організму.

Також портал "Hyser" писав, що експерти повідомили, що риба – необхідний продукт для організму людини.