Незабаром українцям доведеться зіткнутися з подорожчанням деяких продуктів

У 2021 році українці зможуть поспостерігати чергове підвищення цін на продукти харчування. Про це інформаційному порталу "РБК-Україна"розповів провідний аналітик однієї з консалтингових компаній Неля Онищенко.

За її словами, подорожчання продуктів-це в цілому тенденція поточного року, оскільки, якщо відстежити динаміку, то можна з'ясувати, що цінники підвищили практично на всі категорії товарів. Найменший середньомісячний приріст в ціні спостерігався у пшона — на 0,8 відсотка, а найактивніше в цьому році дорожчають масло і цукор-приблизно на 8 відсотків на місяць. Причиною зміни цін є такі фактори як сезонності виробництва, вартість сировини і комбікормів, а також скорочення поголів'я худоби.

Найвідчутніше ці фактори впливали саме на продукти тваринного походження, і, що сумно, тенденції до зниження цін в країні поки що немає. За цей рік скоротилося виробництво м'яса, за винятком свинини, молока і яєць. З січня по травень поточного року виробництво цих продуктів скоротилося на 3-4 відсотки. При цьому поголів'я худоби та птиці продовжує знижуватися, а значить, і приводу змінюватися цінам також не буде.

Крім того, гостро українці відчули і подорожчання соняшникової олії, і, що характерно, восени українців чекає ще одне радикальне подорожчання — на 25-30 відсотків. Причиною зльоту ціни також є сировина. Як і говорилося вище, в середньому за місяць соняшникова олія на прилавках з початку цього року дорожчала на 8 відсотків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про нововведення на дорозі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що потрібно робити, якщо їм видали не ту пенсію.

Також "Hyser" писав, що у Німеччині розбився літак з пасажирами.