Всім людям, які не зробили вакцину, при в'їзді в Україну загрожує самоізоляція. Міністерство охорони здоров'я України хоче, щоб всі люди, які хочуть потрапити в Україну, але, при цьому, не пройшли вакцинацію, проходили самоізоляцію на 1-2 тижні.

Про це повідомляє портал "MEDOBOZ"

Як підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко, всі невакциновані громадяни, які будуть приїжджати на територію України, змушені будуть сидіти вдома від 1 тижня до 2-х тижнів. Потім вони будуть здавати тест ПЛР.

Крім цього, президент України Володимир Зеленський говорив, що в Кабінеті міністрів була нарада з цього приводу 19 липня 2021 року. Що стосується терміну самоізоляції, то він буде залежати від результату ПЛР-тесту.

Через збільшення кількості випадків захворювання коронавірусом і штамом «Дельта» влада вирішила значно посилити контроль при перетині кордону, так як в деяких країнах йде не дуже сприятлива ситуація.

Є інформація, що громадяни України, які покинули територію України до введення цього закону, не зобов'язані будуть виконувати умови самоізоляції, а також цього можуть не робити неповнолітні. Ці люди звільнені від даних вимог.

Крім цього, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав про те, що необхідно поставити пункти, в яких будуть робити щеплення на кордоні України.

Також Віктор Ляшко повідомив про те, що в Україні зовсім недавно були зафіксовані нові випадки захворювання коронавірусом, а саме - 3460 нових випадків. Він акцентував увагу на тому, що це найвищий показник за останні кілька місяців.

Що стосується самої вакцини, то українці, які прищепилися, відчувають біль в руці з того моменту, як їм зробили укол. Після цього відбувається значне підвищення температури і головний біль. Але такі побічні ефекти трапляються у дуже маленької кількості людей, в більшості випадків ніяких побічних ефектів немає, крім болю в руці.

Нагадаємо, що українські лікарі попередили, що зовсім скоро штам "Дельта" опиниться в Україні.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", Олексій Данилов розповів про те, що скоро будуть нові обмеження карантину.

Також портал "Hyser" писав, що швидше за все в Україні введуть обов'язкову вакцинацію.