Синоптики попередили про погіршення погодних умов

Останні дні в Україні панувала безхмарна і спекотна погода, але у вівторок, 20 липня синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов у ряді регіонів. На які області обрушаться сильні зливи шквали і град, йдеться в повідомленні пресслужби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У вівторок, 20 липня Україну накриє негода. Грози прогнозуються по всій країні, пощастить лише жителям південно-східних регіонів. У денний час доби рясні опади очікуються в західних регіонах, винятком стануть лише Рівненська та Волинська області. У центральних регіонах оголошено штормове попередження (жовтий рівень небезпеки). Там синоптики прогнозують не тільки зливи, але шквали до 15-20 метрів в секунду, а місцями навіть град.

Але і це не всі "сюрпризи", які приготувала погода в цей день. Так, рятувальники попередили про надзвичайний рівень небезпеки в наступних областях: Житомирській, Запорізькій, Рівненській, а також у центральних і східних регіонах.

Варто нагадати, що за словами синоптиків Україна увійшла до числа найспекотніших країн Європи цього літа, проте пік спеки українцям ще тільки доведеться пережити. Народний синоптик Леонід Горбань заявив, що самим "гарячим" видасться останній місяць літа. Стовпчики термометрів будуть впевнено тримати планку в 30 градусів тепла і вище. При цьому в порівнянні з липнем в серпні буде дуже мало дощів. Спека буде триматися до другої половини місяця, а потім стовпчики термометрів опустяться до 24-26 градусів вище нуля.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики поділилися несподіваним прогнозом погоди до кінця літа і на початок осені.

Також наш портал інформував, що синоптики стривожили українців прогнозом погоди на осінь і зиму.

Нагадаємо, що Україну накрив потужний "Російський" антициклон і найближчим часом спека буде тільки посилюватися.