ПриватБанк став лідером за кількістю закритих відділень

Один з найбільших банків України ПриватБанк масово закриває свої відділення по всій країні. Всього за період з січня по червень фінустанова зупинила роботу 143 відділень. При цьому найбільше відділень закривають в регіонах. Про це інформує Нацбанк.

За даними Національного банку України всього за перше півріччя цього року в країні закрилося 239 відділень банків. Найбільше структурних підрозділів було закрито ПриватБанком. За січень-червень фінустанова припинила роботу 143 відділень. Тепер по країні працює 1574 Відділення ПриватБанку.

Ощадбанк також закривав відділення, але не так масово. За аналогічний період була припинена робота 94 відділень, тепер їх кількість становить 1743. Разом з тим скоротили кількість відділень Альфа-Банк і Укрсиббанк закривши 15 і 12 відділень відповідно. Найменше відділень закрив Укргазбанк-7.

Разом з тим деякі фінустанови навпаки збільшили кількість своїх відділень. Так, наприклад ПУМБ відкрив 12 нових відділень, а Перший Інвестиційний банк відкрив 7 відділень.

Згідно з даними НБУ на цей момент лідером за кількістю відділень є Ощадбанк - 1743 працюючих відділень. За ним слідує ПриватБанк з показником в 1574 працюючих відділень, а третє місце займає Райффайзен банк Аваль з 396 працюючими відділеннями.

Варто відзначити, що існує кілька причин такого активного скорочення кількості відділень. По-перше, це діджиталізація банківської галузі. Все більше послуг можна отримати онлайн, не з'являючись у відділенні. По-друге, зменшення ринку і, по-третє, - економія.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ПриватБанк попередив українців про подорожчання послуг.

Також наш портал інформував, що українці масово скаржаться на ПриватБанк через махінації з картами.

Нагадаємо, що через масштабний збій "ПриватБанку" в українців були повторно списані гроші.