Некоторукраїнські регіони, які перебували в «зеленій» зоні, перестали відповідати нормам цієї зони. У Міністерстві охорони здоров'я показали нову статистику, в якій вказані показники всіх областей країни.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Згідно зі статистикою, 2 регіони України вийшли з "зеленої" зони через те, що в них спостерігалося різке збільшення кількості заражених коронавірусом. Йдеться про Одеську та Тернопільську області, які перестали входити в цю зону.

На сьогоднішній день Одеська та Тернопільська області відносяться до "зеленої" зони. Але після оновленої статистки ця інформація буде змінена в найближчі терміни.

У цих двох областях зона з "зеленої" перетворилася відразу в "червону". Все через те, що рівень госпіталізації значно зріс в Одеській області - 50,3% і Тернопільській – 88,9%. Хоча норма за кількістю госпіталізованих хворих становить не більше 50%.

Для того, щоб область потрапила в "червону" зону, необхідно, щоб цьому рівню відповідало не менше 2 показників. Саме тому Одеська та Тернопільська області поки що знаходяться в "зеленій" зоні.

Варто відзначити, що в Україні було виявлено 598 нових випадків захворювання коранавірусом. У Києві, Донецькій та Одеській областях найбільше заражених.

Відомо, що за останній час було госпіталізовано 280 осіб, 25 осіб загинуло, а одужали – 540. ПЛР-тестів було зроблено близько 22 тисяч.

Не варто упускати те, що міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що за останні кілька місяців значно зросла статистика захворюваності. Тільки за останній тиждень в Україні було зафіксовано чимало нових випадків захворюваності.

Віктор Ляшко також запропонував поставити на кордоні України пункти, де буду робити щеплення людям, які хочуть потрапити на територію України, якщо вони не вакциновані.

Нагадаємо, що лікарі попередили українців, що в країну рухається штам "Дельта".

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, що в Україні збираються зробити обов'язкову вакцинацію.

Також портал "Hyser" писав, що штам "Дельта" вже в Україні.