В Україні все частіше і частіше громадяни почали скаржитися на банківські установи, які не приймають у них американські долари через незначні пошкодження.

Нацбанк розіслав листи банкам, в яких попросити не відправляти клієнтів до регулятора, пише "Обозреватель".

Повідомляється, що в банку відмовляться прийняти валюту в разі, якщо вона має кілька пошкоджень одразу, якщо вона зношена, порвана або має плями фарби.

У разі, якщо на валюті є невеликі плями, які видно на детекторі валют, в обмінниках можуть відмовити приймати їх.

Один з жителів Києва на ім'я Артем розповів, що обмінники і Ощадбанк відмовилися приймати у нього 100-доларову купюру через невелику пляму. Касири пропонували за комісію знайти банк, який приймає стару валюту, і обміняти купюру на нову. Вони сказали, що банк Агріколь Кредит купує старі купюри, але з комісією.

100-доларова купюра з плямою, фото: Обозреватель

Чоловік відправився у фінустанову, але по дорозі побачив ще один обмінник, в якому касир через неуважність купюру прийняла.

При покупці старої валюти зазвичай береться комісія в розмірі від 5 до 50%. Якщо це банк, то вона може бути менше, а якщо посередник, то вище - при високій комісії гроші можуть віддати відразу.

100-доларова купюра з плямою, фото: Обозреватель

Нагадаємо, що українцям спростили процедуру купівлі іноземної валюти та дорогоцінних металів. За новими правилами українцям стане простіше здійснювати подібні інвестиції.

Тепер всі бажаючі придбати іноземну готівку або дорогоцінні метали, можуть це зробити за допомогою безготівкових транзакцій. Для цього не потрібно буде йти в касу банку з готівкою гривнями-все це можна буде зробити за допомогою банківської карти. Те ж саме працює і в зворотному напрямку.

Крім доларів, євро та інших банківських банкнот, за безнал можна буде купувати і дорогоцінні метали, такі як золото, срібло, платина.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про те, що ранці валют настають глобальні зміни.

Також Hyser повідомляв, що українці скаржаться на те, що" ПриватБанк "почав блокувати кошти на картах"універсальна".

Нагадаємо, що українцям розповіли, що буде з курсом валют цього літа.