Лікарі назвали симптоми діабету другого типу

Діабет другого типу досить підступне захворювання, яке може розвиватися без видимих проявів і проявити себе тільки тоді, коли рівень цукру в крові постійно високий. У таких випадках сигналізувати про недугу може стан очей. Про це інформує портал storinka.

Високий рівень цукру в крові може викликати проблеми із зором, зокрема зниження чіткості. Людина може бачити розпливчасту, туманну картинку. Лікарі відзначають, що це пов'язано з кришталиком ока, який набухає і призводить до погіршення зору. Цю проблему можна усунути, повернувши в норму рівень цукру в крові. Однак процес досить тривалий і може зайняти до 3-х місяців і навіть більше.

Люди, які страждають на діабет другого типу схильні до утворення катаракти. За словами лікарів високий рівень цукру в крові може спровокувати підвищення певного глікопротеїну, який називається фібронектином. Збільшення цієї речовини в оці людини може призвести до блокування природної дренажної системи ока і спровокувати глаукому.

Також надлишок цукру в крові може супроводжуватися рядом інших симптомів, наприклад людина може відчувати підвищену спрагу і сухість у роті. Також характерним для цієї проблеми є часте сечовипускання, незрозуміла втрата ваги й втома, біль в животі та відчуття нудоти.

Лікарі підкреслюють, що високий рівень цукру в крові при відсутності лікування може завдати серйозної шкоди організму. Тому при виявленні цих симптомів слід негайно звернутися до фахівця для здачі аналізів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали групу крові, представники якої найчастіше схильні до інфаркту.

Також наш портал інформував, що медики назвали звичайні продукти, які провокують розвиток проблем з серцем.

Нагадаємо, що експерти назвали продукт, який назавжди вбереже судини від тромбів.