Уряд прийняв рішення зменшити розмір пенсійний виплат для однієї категорії пенсіонерів.

Повідомляється, що пенсіонерам у віці від 75 до 80 років, змінять правила отримання допомоги до 9 травня, а також зменшать її розмір, пише "Главком".

Рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 28 липня. Народні обранці прийняли рішення підготувати документ, в якому будуть вказані категорії одержувачів і суми, на які вони можуть розраховувати.

Зараз пенсіонерам виплачують до 9 травня від 3 до 10 мінімальних пенсій з урахуванням того, що мінімальна пенсія становить близько 1,8 тисяч гривень.

Пропонується призначити виплату в розмірі 35% прожиткового мінімуму учасникам війни. Сума складе приблизно 650 гривень. Таку ж суму отримають і в'язні колишніх концтаборів.

Вдовам ветеранів запропонували встановити виплату в розмірі 55% від прожиткового мінімуму і вона складе приблизно тисячу гривень.

Учасники бойових дій можуть розраховувати на допомогу від держави в розмірі 85% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогоднішній день сума становить 1575,9 гривень.

Ветеранам з інвалідністю 1 групи розмір допомоги складе 255% від прожиткового мінімуму (4,7 тисяч гривень), 2 групи – 225% (4,2 тисячі гривень), 3 групи – 195% (3,6 тисяч гривень).

Уточнюється, що всі разові виплати будуть перераховувати разом з пенсією.

Нагадаємо, що за словами глави Міністерства фінансів Сергія Марченка, в 2022 році мінімальна зарплата в Україні зросте до 7000 гривень за рахунок нерозподілених витрат, які становлять від 50 до 100 мільярдів гривень.

Дані кошти можуть бути спрямовані на підвищення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, а також на зростання пенсій.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки у 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль готує українців до серйозної новації щодо зарплат.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики похвалилися новими виплатами.