Шторм, вітер і палюче сонце одночасно-схоже, природа сильно образилася на жителів Кирилівки і тих, хто має тут бізнес. Крім того, всіх тих, хто вирішив відпочити на Азовському морі за демократичною вартістю всією сім'єю очікують і інші сюрпризи.

Лише нещодавно була інформація, що через велику кількість медуз в Азовському морі на пляжах Кирилівки встановлюють бар'єрні сітки і ось відпочиваючі зіткнулися з новою "бідою", пише Апостроф.

Так, місцеві жителі зняли на камеру полчища комарів. Зазвичай така астрономічна кількість комах з'являється в травні, після повеней, проте зараз в природі багато що змінилося через глобальне потепління.

Туристи в соцмережах розповідають, що комахи через дрібні щілини залітають на світло всередині приміщень і "килимом" покривають будь-які поверхні. А на наступний день їх трупами всіяні всі підвіконня.

Відзначимо, що мова йде про так званих комарів-одноденках, які людині не шкодять і живуть 3 дні. Правда, хоч вони і не кусаються, проте заважають туристам ввечері, летять на світло і тисячами збираються на освітлених ділянках.
Один з сайтів Запорізької області вирішив показати цих маленьких "окупантів" людських будинків і виклав в мережі відео, як виглядає нашестя дзижчать комах.
Відео величезних ворушаться Куп дійсно вельми вразило коментаторів, проте один з них поставив питання чи дійсно це Кирилівка, так як по фону незрозуміло де було відзнято відео.
"Де видно що це Кирилівка? Там можна написати про будь-який курорт, я ось дивлюся у мене на вікні теж комарі, так я не Кирилівка" - написала обурена жінка.

До речі, в Бердянську на площі перед головним входом в санаторій "Лазурний" є пам'ятник комару-одноденці, оскільки саме його личинка-мотиль відновлює лікувальні властивості Мулу в Азовському морі.

Екологи кажуть, що комар-дзвонець, як його ще називають, має важливе значення в екосистемі і, борючись з ним, корисно це пам'ятати, щоб не повторити сумний досвід китайських горобців.

Раніше Hyser писав, що у соціальній мережі показали незвичайних морських жителів, яких викинуло на берег.

Також наш портал повідомляв, що Азовське море викинуло на берег купу пляшок і недопалків.

Нагадавши, названо захворювання, які можна підхопити на українських курортах.