Якщо українець при заробітній платі в 15 тисяч гривень платитиме внески з 25 до 60 років, то розмір його другої пенсії може скласти 3,1 тисячі гривень.

В даному випадку розмір діючої та накопичувальної пенсії складе 6,7 тисяч гривень, пише "Обозреватель" з посиланням на розрахунки Міністерства соціальної політики.

Пресслужба органу зазначає, що другу пенсію уряд планує ввести вже в 2021 році, а додатково за неї доведеться віддавати 4% зарплати (2% заплатить роботодавець, і ще 2% – внески співробітника).

Згідно з розрахунками, кожен місяць українець платить 2% для другої пенсії з прибуткового податку, і 2% додатково з зарплати від єдиного соцвнеску.

Інфографіка, Мінсоцполітики

"У цьому прикладі середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3117 гривень. Разом із солідарною пенсією людина отримуватиме 6741 гривню, що становить 45% від її зарплати", – йдеться в повідомленні відомства.

За словами Вченої Лідії Ткаченко, якщо українець будуть відкладати щомісяця по 4%, то в кращому випадку, він може розраховувати на це 4% за умови, що він буде збирати не менше 20 років.

Нагадаємо, що до кінця поточного, 2021 року, в Україні зростуть пенсії для різних категорій населення.

Пресслужба ПФУ повідомила, що українські пенсіонери від 75 до 80 років з 1 жовтня отримуватимуть виплати в розмірі до 400 гривень. Мінімальний розмір пенсії встановлюється на рівні 2500 грн.

З 1 грудня підвищення мінімальної пенсії очікується на 80 гривень. Пенсіонери отримуватимуть 1934 гривні замість 1854. Також зростуть надбавки і доплати.

Крім того, з 1 грудня очікується зростання мінімальної зарплати з 6000 до 6500 гривень. У зв'язку з цим зросте і розмір мінімальної пенсії для громадян від 65 років.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки у 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль готує українців до серйозної новації щодо зарплат.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики похвалилися новими виплатами.