Мінсоцполітики надало розрахунки, згідно з якими вже через 20-30 років коефіцієнт заміщення зарплати пенсія складе не більше 18-20%.

Отже, після виходу на пенсію середньостатистичний українець буде отримувати не більше п'ятої частини від своєї колишньої заробітної плати, пишуть "Факти". В даний час середній розмір пенсії дорівнює 30% заробітку.

Причина даної тенденції є скорочення кількості платників страхових внесків на постійній основі. В даний час близько 13 млн громадян платять такі внески. Число пенсіонерів же, які знаходяться на утриманні у держави, налічується 11,2 мільйона чоловік. Виходить, що на одного пенсіонера в поточний момент припадає не два працюючих, а 1,16.

Розрахунки фахівців Інституту демографії ім. Птухи говорять про те, що ситуація будуть тільки посилюватися і в 2050 році на 11,7 мільйона пенсіонера припадатиме 9,7 мільйона працюючих.

У Мінсоцполітики висловили надію на те, що прийде час накопичувальних пенсій тому, як солідарні пенсії вже не зможуть забезпечити гідне життя українським громадянам.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що впровадження другого рівня пенсійного забезпечення може відбутися вже в 2023-2024 роках, але для цього Верховна Рада повинна проголосувати закон в 2021 році. Пілотний проект, в першу чергу, буде реалізований для співробітників бюджетної сфери-педагогів, медиків і військових.

Нагадаємо, що згідно з розрахунками Мінсоцполітики, якщо українець при заробітній платі в 15 тисяч гривень буде платити внески з 25 до 60 років, то розмір його другої пенсії може скласти 3,1 тисячі гривень.

В даному випадку розмір діючої та накопичувальної пенсії складе 6,7 тисяч гривень.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки у 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль готує українців до серйозної новації щодо зарплат.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики похвалилися новими виплатами.