Недавні сильні зливи з грозами, що пройшли на узбережжі Азовського моря, посприяли зміні курортних планів багатьох українців. Втім, нашестя медуз на морських курортах Азова також змусило людей задуматися про те, чи варто витрачати гроші на відпустку біля моря.

За інформацією інсайдерів, в готелях і туристичних базах на Федотовій косі в Кирилівці (Запорізька область) клієнти почали відмовлятися від заздалегідь заброньованих номерів.

Що змушує людей скасовувати бронь? Одними з головних причин є відсутність інфраструктури і централізованої каналізації, бруд і калюжі. Відходи життєдіяльності відпочиваючих вивозяться з курорту за допомогою певного виду транспорту.

Що стосується водопостачання, то прісна вода розвозиться по курортних об'єктах водовозами і розливається по спеціальних бочках. Про це повідомляє портал "Факт"з посиланням на YouTube-канал "Земеля".

Крім того, на туристів нападають цілі полчища комарів і сховатися від маленьких кровопивців неможливо навіть в приміщенні. Через маленькі щілини в москітних сітках на вікнах вони проникають в номери, а всілякі засоби захисту від комах - практично марні.

За розповідями місцевого блогера, практично завжди в серпні знайти вільний номер в будь-якому готелі Кирилівки-було завданням складним. Але в цьому році ситуація кардинально змінилася-і багато готелів пустують.

Розчаровані відпочиваючі не витримують і двох днів морського релаксу на узбережжі Кирилівки і їдуть додому. Але при цьому вартість проїжіванія залишається досить високою і господарі готелів і комплексів не поспішають знижувати ціни на відпочинок.

Раніше "Hyser" писав про те, що туристи скаржаться на природну аномалію в Кирилівці.

Також наш портал розповів про те, що названо захворювання, які можна підхопити на українських пляжах.

Нагадуємо, що на одному з українських курортів море "виплюнуло" на відпочиваючих тисячі недопалків.