У мережі з'явлюся точна інформація щодо кількості біженців з Афганістану на одному літаку

Американський літак Air Force C - 17 Globemaster, що належить військово-повітряним силам Сполучених Штатів Америки, практично побив рекорд з перевезення біженців, вмістивши в себе 640 жителів Кабула, столиці Афганістану. Про це повідомляє американське видавництво "Defense One".

Повідомляється, що 640 людей-це найбільша кількість людей, коли-небудь перевозиться величезним військовим вантажним літаком C-17 за останні три десятиліття. Забезпечення по стеженню за літаками свідчить про те, що цей літак належить 436-му повітряному крилу, розташованому на базі Повітряних Сил "Довер" в Делавері.

Спочатку на літак не планувалося занурювати настільки велика кількість людей, проте панікуючі афганці, яким було дозволено евакуюватися, самостійно залізли на літак через напіввідкриту рампу.

Замість того, щоб прогнати біженців з повітряного судна, екіпаж літака прийняв рішення відправлятися, в результаті чого, при посадці, було виявлено, що літак перевіз близько 640 афганських цивільних.

У момент польоту екіпаж повідомив, що перевозить на літаку близько восьми сотень людей, в результаті чого новина розлетілася по всьому світу. Тим не менш, пізніше в Міністерстві оборони США заявили про те, що в реальності пасажирів все ж було менше.

Цей політ-один з небагатьох, коли на одному повітряному судні перевозилося кілька сотень людей, хоча рекорд по місткості літака і не був побитий. Ще в 2013 році, такий же літак, С-17, врятував 670 осіб, що рятуються від тайфуну на Філіппінах. Тоді люди також просто сідали на підлогу, така процедура відома як"посадка на підлогу". В якості "ременів безпеки" пасажирам доводилося використовувати стрічки для обв'язки вантажів, що звисають зі стін.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Росія почала терміново перекидати на Донбас сотні одиниць бойової техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися знімки наслідків захоплення талібами Кабула.

Також "Hyser" писав, що Зеленський терміново звернувся до українців.