Після захоплення Афганістану представниками радикального руху "Талібан", багато місцевих жителів почали в екстреному порядку залишати країну.

Зневірені люди йдуть на все, ризикуючи власним життям, пишуть "Факти". Серед втікачів і прості люди, і досить відомі особистості.

Одним з таких був футболіст молодіжної збірної країни Заки Анварі. Він разом з іншими біженцями вирішив полетіти з Афганістану у відсіку шасі транспортного літака C-17a ВПС США тому, що йому не вистачило місця в його салоні.

Однак після зльоту багато біженців не втрималися і впали на злітну смугу, розбившись на смерть. Що стосується Заки, то йому теж не вдалося вижити - його частини тіла були виявлені у відсіку шасі.

Відзначимо, що у людей, які вирішили летіти у відсіку шасі, шансів на виживання практично не було. Щоб читачі розуміли, чим це може закінчитися, ми вирішили розповісти теоретичний політ на шасі.

Перше, що слід знати, що технічно відділ шасі не розрахований на перебування там пасажирів. Після зльоту в відсік прибираються самі шасі і стає зрозуміло, що в такому випадку станеться з людиною.

Але припустимо, що йому дивом вдалося ухилитися і вміститися у відсік - це не означає, що полетить далі, як звичайний пасажир. Температура у відсіку досягає -60 градусів, тому у божевільного є всі шанси замерзнути під час польоту.

Але навіть якщо на ньому теплий одяг, то слід знати, що на висоті 5 км у нього може початися гіпоксія, на висоті 7 км він може втратити свідомість, а на висоті 10 км легкі перестають функціонувати, як слід.

Раніше Hyser писав про те, що американський літак з афганцями показали зсередини.

Також Hyser повідомляв, що у Кабулі тисячі людей розривають аеропорт і штурмують літаки.

Нагадаємо, що Зеленський звернувся до українців.