Надійшла інформація про те, що на окупованому півострові Крим продовжують йти зливи. Стало відомо, що місто-герой Севастополь затопило, після того, як за пару годин випала півторамісячна норма опадів.

Про це повідомляє портал «Главком»

Вже дуже тривалий час окупований Крим страждає через неймовірну кількість опадів. Це вже далеко не перший випадок, коли місто на півострові вирушило під воду.

У Сімферополі 19 серпня, буквально за пару годин випала півторамісячна норма опадів, що стало досить серйозною катастрофою для місцевих жителів.

Начальник Кримського гідрометеорологічного центру Тетяна Любецька повідомляє, що в цьому році, в серпні за пару годин випало на 30% більше опадів, ніж в 2020 року за весь місяць.

Відомо, що неймовірна злива почалася приблизно о 15 годині, 19 серпня. Буквально за пару годин до цього, синоптики оголосили про штормове попередження.

Варто відзначити, що однією зливою не обійшлося, на деякі райони Сімферополя обрушився великий град, що зробило негоду ще небезпечнішою. Важливо згадати, що є райони, де вода досягла неймовірного рівня. Вода після дощу досягала рівня пояса людини.

Не потрібно забувати, що цього року погода особливо лютує на території окупованого півострова. Відомо, що не так давно, місто Керч також був потоплений. Там випало дуже багато опадів, що навіть було прийнято рішення евакуювати людей. Дуже багато будинків стало руїнами, пропало світло, транспорт не міг їздити, а людей, у яких були автомобілі, просили не виїжджати нікуди, поки вода не піде з вулиць.

Місцева влада в Керчі робила план евакуації і збирала необхідні медикаменти, щоб якось врятувати людей від сильної негоди, яка принесла дуже багато збитків для кримського міста.

Нагадаємо, що синоптики розповіли українцям, коли прийде осіння погода.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, що на святкові вихідні будуть сильні дощі та Гради.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали, як град і зливи знищили дороги в Україні.