Пожежі в житловому секторі – явище, на жаль, нерідке і це, як правило, завжди людські страждання, матеріальні збитки і навіть загибель тих, хто опинився в полоні вогню. Сьогодні, 27 серпня, в Китаї вогнем охоплені десятки поверхів висотки, а пожежники лише розводять руками.

Так, стало відомо, що на північному сході Китаю сильна пожежа охопила висотну будівлю "Кайсюань Гоцзі" у місті Далянь. Про це з посиланням на пожежне управління міста, повідомляють росЗМІ.

"Будівля" Кайсюань Гоцзі" - це Багатоквартирний будинок, в якому в даний час проживають в цілому 419 сімей (818 осіб)", - йдеться в повідомленні відділу пропаганди китайського міста в соцмережі Weibo.

Як вдалося з'ясувати, все почалося із загоряння в квартирі на 19 поверсі. Її власник відразу ж звернувся за допомогою в домоуправління, проте повернувшись назад з підкріпленням побачив, що квартира повністю заповнена густим димом.
Міське пожежне управління отримало виклик близько 16:00 за місцевим часом (11: 00 мск). У момент дзвінка рятувальникам уточнювалося, що вогнем охоплена невелика зовнішня частина будівлі, проте весь район заволокло димом.

При цьому Зараз на місці загоряння працює 366 рятувальників і 68 одиниць техніки, проте пожежникам поки не вдається впоратися з вогнем. Більш того, вони не можуть навіть взяти вогонь під контроль.

У свою чергу поліція евакуює жителів, що знаходяться в безпосередній близькості від місця події. Відзначається, що після виникнення пожежі не було виявлено жодного потрапив в пастку людини або потерпілого.

Зараз газ і електропостачання у висотці відключені, а причину загоряння з'ясовують експерти.

У соцмережах з'явилися кадри пожежі. На записі чітко видно, що вогонь охопив майже всі поверхи висотної будівлі і полум'я продовжує підніматися.

Раніше Hyser писав, що, на Донбасі снаряд влучив у школу.

Також наш портал повідомляв, що під Рівним на ходу спалахнув потяг.

Нагадавши, масштабна пожежа спалахнула в порту в Одеській області.