Пішоходам ледь вдавалося перейти дорогу, а автомобілі "потонули" у воді - негода у Львові за лічені хвилини встигла 25 червня наробити чимало бід. У мережі з'явилися кадри, як вулиці заливали потоки води, а водостоки виявилися безсилі від такої кількості опадів.

Так, 25-го червня у Львові розгулялася потужна грозова буря з градом. І хоча сильні зливи, гроза і значні пориви вітру тривали лише близько 2 годин, проте наслідки, за повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, колосальні та потребують як мінімум декількох днів для усунення.

Про масштаб негоди говорить і те, що є навіть постраждалі - відомо, що внаслідок падіння дерева на вулиці Сахарова у Львові до лікарні з травмами доставлено 1 особу.

Крім того, оперативний штаб міськради з ліквідації наслідків негоди нарахував щонайменше 26 житлових будинків без дахів, а також покрівлю зірвало і в одній адміністративній будівлі.

Те, що відбувалося на вулицях Львова очевидці зняли на відео, після чого кадри потрапили в мережу, найбільша їх кількість на порталі "Варта1" у “Telegram”. Судячи з відео від очевидців, вчорашнє руйнівне природне явище повністю занурило місто в апокаліптичну атмосферу.

Очевидці відзначають, що потужні пориви вітру прийшли після початку зливи близько години тому – приблизно о пів на п'яту, і незабаром вітрюган вже рвав дерева, а також ламав різноманітні конструкції на вулицях міста.

Наразі відомо, що у Львові повалилося аж 180 зелених насаджень, серед них 55 дерев були вирвані стихією з корінням. Вони падали на дороги і автомобілі. Так, 16 власників своїх авто мають тепер не засіб пересування, а купу металобрухту.

Сильні зливи також затопили майже всю центральну частину Львова. Через це в місті підтопило 10 будинків і 10 присадибних ділянок.

Ураган також повалив п'ять електроопор, постраждали від стихії і мережі електротранспорту-трамваї зупинилися.

Львівська міськрада попросила львів'ян не залишатися осторонь, а допомогти комунальникам якнайшвидше усунути наслідки буревію.

Зазначимо, що львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 27 червня, по місту Львову знову має бути гроза та град. Крім того, упродовж 27 – 29 червня очікується надзвичайна (5-й клас) та висока (4-й клас) пожежна небезпеки.

Раніше Hyser писав, що у Рівненській області через сильний вітер і зливи були пошкоджені лінії електропередач і дахи, а також повалені сотні дерев.

Також наш портал писав, що територією України пронісся буревій.

Нагадавши, синоптики розповіли про погоду на липень.