Мінсоцполітики з 1 липня проведе індексацію пенсія у розмірі 100 гривень більше одного мільйона українських пенсіонерів.

Підвищення пенсійних виплат особам старше 75 років перенесли з липня на жовтень - їм повинні додати до виплат 400 гривень, заявила глава відомства Марина Лазебна в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За її словами в липні індексуватимуть пенсії тієї категорії людей, яка не потрапила в індексацію. Лазебна каже, що в 2017 році було прийнято таке пенсійне законодавство, згідно з яким деякі категорії людей були вилучені з індексації і вона стала вибірковою.

У зв'язку з цим зараз 1 мільйон українців отримають надбавку в сумі 100 гривень і отримуватимуть її щомісяця. Адже пенсія не може знецінюватися, впевнена міністр.

В цілому підвищення пенсії очікує 10,5 мільйонів пенсіонерів.

Зараз була проведена індексація на 11%. Розраховувалася вона так: 50% індексу споживчих цін і 50% зростання середньої зарплати по країні. "Знову ж таки буде інфляція - ми будемо підвищувати. Буде більше Індекс, на який буде індексуватися пенсія", - розповіла Лазебна.

Вона зазначає, що люди, яким вже виповнилося 75 років повинні були в липні отримати по 400 гривень, але через брак фінансів, вони отримує її тільки в жовтні.

Наступного року "і ці 500 гривень, які ми платимо 85-річним, і 400 гривень 75-річним не знецінюватимуться". Вони будуть також підлягати індексації.

Раніше Hyser писав про те, що для пенсіонерів створили зручний додаток для смартфонів.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу до пенсії.

Нагадаємо, що українцям підвищать пенсії-коли чекати виплати і кому додадуть грошей.